Onbewerkt voedsel.

Op onze aarde zijn een aantal natuurvolkeren die nagenoeg geheel vrij zijn van ziektes. Een ziekte zoals kanker is daar nog nooit geconstateerd.
Bij een aantal van deze volkeren worden de mensen zeer oud. Bijvoorbeeld de Hunza's een volk wat leeft in de afgelegen dalen van de Himalaya hebben een gemiddelde leeftijd van 70 jaar en veel mensen halen in goede gezondheid de 120 jaar of zelfs meer. De natuurvolkeren die net als de Hunza's geen kanker hebben zijn de Eskimo's, de AbkhaziŽrs van de Zwarte Zee, de Hopi en Navajo Indianen en sommige inheemse volken van Zuid Amerika en Zuid-Afrika.
Wat al deze volkeren gemeen hebben is dat ze veel voedsel eten wat zo veel mogelijk nog in zijn natuurlijke staat is. Voedsel wat dus niet veel bewerkt wordt. Hooguit dat het door middel van melkzuurvergisting (door middel van bacteriŽn de lactose omzetten in melkzuur) wordt verbeterd. Ook gebruiken zij bijv. geen aspartaam in light producten. Wie meer wil weten over de gezondheidsrisico's van aspartaam kiijk op de site van aspartaam.nl
Het voedsel komt van natuurlijk rijke gronden met veel mineralen.
Deze volkeren eten dus geen voedsel met conserveermiddelen, smaakversterkers, kunstmatige geurstoffen of andere chemische middelen wat ook nog eens geraffineerd of onder hoge druk is gezet. Kortom geen industrie voedsel. Dit rauwe voedsel nog rijk aan vetten, eiwitten, koolhydraten, enzymen en mineralen geeft op een natuurlijke manier weerstand tegen veel westerse welvaartsziektes.
Wie meer wil weten hoe dit werkt kan het artikel 'De natuurlijke werking van onbewerkt voedsel' lezen.


Reactie Contact